Takarbeten, takrenoveringar och andra jobb på tak är ett av våra specialistområden

Hur mår ditt tak?
Få kontroll på takets skick

Ditt tak är en av de viktigaste komponenterna på ditt hus då det år efter år skyddar mot väder och vind.

Då vi idag lever i en allt mer klimat- och energismart vardag så bygger vi våra hus än mer energieffektiva. För takets skick ligger den stora problematiken i den höga luftfuktigheten både in- och utifrån.

Husen blir allt tätare och varmare med dagens fönster, bergvärme, luftvärmepumpar, golvvärme, tilläggsisolering osv. Ett tak med otillräcklig ventilation kan därför bli lidande. Enligt Anticimex har en av tre, besiktigade villor, brister som kan leda till fukt- eller vattenskador. 

Kostnadsfri takbesiktning

Vi får flera gånger i veckan samtal från oroliga husägare gällande tillståndet på taket. Det gäller allt från läckande tak, spruckna pannor, lukt, luftfuktighet, prickar och mögeltillväxt på råspont och takstolar.

Vi kommer med förslag och idéer utifrån vår erfarenhet för just ert tak. Vi besiktigar skador och problem samt lämnar en kostnadsfri åtgärdsanalys och offert.

Fukt är ett vanligt problem

30% av alla villor byggda före 1970 har drabbats av skador som behöver åtgärdas. I Sverige ligger dessutom medelvärdet för den relativa luftfuktigheten i utomhusluften över året på en hög nivå, vilket ökar risken för fuktskador.

Problemet är att fukten inte syns förrän den kondenserar. Då har fukten under en lång tid orsakat problem som inte är synliga för ögat. Exempelvis rostar stål och trä ändrar form. Med en oupptäckt fuktskada finns även risk för mikrobiell tillväxt.

Dagens villa- och hemförsäkringar täcker inte skador som uppstår som ett resultat av naturlig tillförsel av fukt.

Källa: Anticimex, Hur mår ditt hus? (läs här)

ROT-avdrag

Avdrag för ROT gör vi direkt på fakturan. Läs mer om vilka arbeten som ger skatterabatt. på Skatteverkets hemsida.

Information om ROT-avdrag

Miljöengagemang

Vi tar vårt ansvar för att våra barn och barnbarn ska få njuta av gröna träd och rena sjöar. Genom att ta hand om avfall på korrekt sätt, använda miljövänliga alternativ när sådana finns och minimera kemikalier, gifter och utsläpp sover vi bättre om natten.

Eget plåtslageri

Vår styrka ligger i att vi tillverkar alla plåtdelar och plåtdetaljer till taket i vårt plåtslageri vilket innebär att tillverkningen sker parallellt med takomläggningen, på så vis kan arbetet slutföras på utsatt tid.

Direkt från fabrik

Inköp för takrenoveringen sköter vi direkt med fabrikerna, vilket gör att vi kan hålla låga priser utan att tumma på kvaliteten.

Rätt man på rätt plats

Vi använder oss av utbildade och certifierade plåtslagare och takläggare.

Arctic Nord AB
Åbergssons väg 13 

170 77 Solna

Tel. 0739 10 99 33

info@arcticnord.se